Περισσότερες Εικόνες


Από κόσκινο τα προνοιακά επιδόματα ::Apo koskino ta pronoiaka epidomata ::

Περισσότερες από 200.000 περιπτώσεις παράνομων παροχών έχει εντοπίσει τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Εργασίας, ενώ χιλιάδες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι παροχές αυτές κόστισαν στο ασφαλιστικό σύστημα περίπου 700-750 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λύση είναι η εξυγίανση του συστήματος παροχών και θα επιτευχθεί με την ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα ενιαίο φορέα, που θα μπορούσε να προκύψει από τη συγχώνευση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν επίσης ότι το κλειδί για τη «σωτηρία» του ασφαλιστικού συστήματος είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δεν θα πρέπει να χάσει χρόνο, εφόσον η επιβίωση του συστήματος εξακολουθεί να εξαρτάται από το δανεισμό.

Οι συνολικές δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος ανέρχονται στα τρία δισ. ευρώ ανά μήνα, από τα οποία το 1,5 δισ. ευρώ καταβάλλεται για συντάξεις και επιδόματα και τα υπόλοιπα για παροχές υγείας και εξόφληση οφειλών των Ταμείων.
Σχετικές ειδήσειςΤελευταίες ΕιδήσειςΔημοφιλέστερες Ειδήσεις


Κρατα επαφη

x

Ακολουθήστε μας.